In de voetsporen van Pieter Paul Rubens

3 uur   Toegankelijk   Rubens   Schilderkunst   Geschiedenis

Wie wordt er dit jaar ‘manager of the year’? Als die vraag begin 17de eeuw gesteld werd, dan zou Pieter Paul Rubens , zeker en vast de meest genoemde kandidaat zijn in Antwerpen.

Als een echte KMO- leider, kon hij als de beste delegeren, contacten leggen, contracten binnenhalen en vooral… zich laten omringen met de groten der aarde!

Hij blijft nog steeds de meest bekende Antwerpenaar aller tijden … maar het heeft geen haar gescheeld of hij was nooit in Antwerpen geweest !!!

We leren onze grootmeester kennen aan de hand van brieven, schilderijen en citaten. Tijdens onze wandeling door Antwerpen treden we in zijn voetsporen. We bezoeken de plaatsen die voor zijn familie zo belangrijk waren. Waar leerde hij zijn vrouw Isabella kennen? Waar werden zijn kindjes gedoopt? Indien mogelijk bezoeken we ook het familiegraf.

Maar uiteraard zijn ook zijn werk, zijn opdrachtgevers en vrienden niet vergeten. Waar hangen nog de ‘echte Rubensen’? Wat deed zijn goede vriend burgemeester Rockox om Pieter Paul Rubens in Antwerpen te houden? Hoe ligt een schilderij van Rubens aan de basis van de typisch Antwerpse ‘moederkesdag’ op 15 augustus?

We leren Pieter Paul Rubens kennen als familieman, schilder, ontwerper, diplomaat, kunstverzamelaar, vriend en collega. Het is verrassend hoe eigentijds zijn verhaal klinkt in de 21ste eeuw.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan het Brabo standbeeld op de Grote Markt.
  • Perfect te combineren met een bezoek aan het Rubenshuis en/of de kathedraal.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.