Indien u Antwerpen op een andere manier wenst te bezoeken, zal ik u met plezier rondleiden.
Van harte welkom in Antwerpen,Hilde Eykens
Stads- en museumgids
Steynstraat 68
2660 Antwerpen
Tel. 03/830.53.87Antwerpse panorama's


Fotograaf Krzysztof Zagajewski heeft heel wat plekken in Antwerpen gefotografeerd. Hiervoor maakt hij gebruik van panorama fotografie. Zo krijg je het gevoel dat je zelf ook aanwezig bent. Benieuwd naar het uitzicht vanuit de kathedraal.

Elk pijltje kun je activeren en een panoramisch zicht openen en laten bewegen.

Antwerpen Tour

Kathedraaltoren na 2 jaar eindelijk weer open voor bezoek !!


Na twee jaar is het opnieuw mogelijk om de kathedraaltoren te bezoeken. In onderstaand filmpje volgt regionale zender ATV stadsgids Hilde Eykens, die vertelt over de wonderen van een bezoek aan dit gebouw, als ook over haar eigen liefde voor deze parel van de stad.Nieuws

28 sep. 2013
Op het Eilandje opent het Red Star Line Museum de deuren. Heel graag wil ik jullie groep mee op avontuur nemen in de voetsporen van de landverhuizers.

28 aug. 2013
De 25ste editie van Open Monumentendag wordt iets speciaals, the best of …. Radio 2 wil dit ondersteunen en gaat samen met Hilde Eykens op stap als smaakmaker. Luister naar dit interview via onderstaande player.

Beluister het radiofragment : Audiofragment

17 mei 2011
Het prestigieuse MAS opent zijn deuren !

Ik ben heel fier dat ik deel uitmaak van de kleine geselecteerde gidsenpool die de bezoekers met veel vakkundigheid zullen meenemen in dit nieuwe verhaal : de wereld, de haven, de stad en de Antwerpenaars in een verhaal van verleden, heden en toekomst. Dit 21ste eeuwse museum vraagt ook een nieuwe kijk op het gidsen zelf en de bezoeker zal actief betrokken worden bij de rondleidingen.

02 nov. 2010
Hoogtepunten van Antwerpen
Wie de stad eens op een andere manier wil verkennen, richt het vizier best naar boven. Hoog in de lucht schuilen namelijk een heleboel parels. Hilde Eykens, de motor achter Antwerpen Anders, loodst ons langs een handvol historische hoogtepunten. Letterlijk dan.

Lees het volledige artikel uit Gazet Van Antwerpen via volgende link:
GVA Artikel - Hoogtepunten van Antwerpen

10 apr. 2010
‘Het paleis op de Meir’ , bij velen nog bekend als het Koninklijk Paleis is volledig in zijn oude glorie hersteld. Ik ben dan ook héél blij dat ik deel mag uitmaken van de geselecteerde gidsenpool.

Ook het Centraal Station is volledig afgewerkt en kan in al zijn oude en nieuwe glorie bewonderd worden.

24 jul. 2008
Tijdens een reportage van het programma DagTV van de Antwerpse regionale zender ATV worden beelden gebruikt van een rondleiding door Hilde Eykens.

Bekijk de reportage : Livestream

22 jan 2007
“Een bezoek aan de ruien is een ruige ontdekkingstocht!”

Onder deze titel presenteert Toerisme Vlaanderen op haar website een interview met Hilde Eykens.

U kan het interview lezen via de volgende link :
Toerisme Vlaanderen

30 mrt. 2006
In het kader van de tulpenwandeling worden tijdens het avondnieuws van de Antwerpse regionale zender ATV beelden gebruikt van een rondleiding door Hilde Eykens.

Tot onze spijt is de livestream van deze reportage niet meer beschikbaar op de site van ATV.


Alle berichten

Top

Handigheden


Stuur E-mail
Instellen als startpagina
Toevoegen aan favorieten
FAQ